Sirküler No: 2022/190 - Çeşitli Konular

Sayı

:

32089230-TİM.DENİB.GSK.ARGE.2022/335-1255

Denizli, 7/07/2022

Konu

:

Çeşitli Konular

 

S İ R K Ü L E R

(ARGE / 2022–190)

Sayın Üyemiz,

1) Tarım Mevzuatı Değişikleri 

2) Avrupa Birliği Sürdürülebilir Bitki Koruma Ürünleri Tüzüğü Teklifi

3) Takviye Edici Gıdalar Yönetmeliği

4) BMGK/ Basın Açıklaması

5) SKDM ve ETS Avrupa Parlamentosu Uzlaşısı

6) Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) Güncel Ülke Listesi

7) Meksika Bazı Demir Çelik Ürünlerinde Tarife Oranı Değişikliği

8) Fuar Duyurusu (HITEX)

9) Fuar Duyurusu (Uluslararası Süleymaniye 15. Genel Fuarı- DBX)

10) Fuar Duyurusu (Antananarivo)

11) Fuar Duyurusu (Ottowa- CANSEC)

12) Fuar Duyurusu (Ottowa- CPMA)

13) TPS-OIC Taviz Listeleri

14) Asya- Pasifik İş Forumu

15) Fuar Duyurusu (Zagreb)

Konularını içeren duyurularımızın detayları aşağıda sunulmuştur.

Bilgileriniz rica olunur.

Saygılarımla,

 

Uğur DAYIOĞLU

Genel Sekreter

 

1) Tarım Mevzuatı Değişikleri

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Avrupa Birliği (AB) Resmî Gazetesi’nde yayımlanan tarım mevzuatındaki değişiklikler hakkındaki malumat aşağıda yer alan değişiklikler bildirilmektedir.

  • Gıda katkı maddeleri, gıda enzimleri ve gıda aromaları için ortak yetkilendirme prosedürünün oluşturulması hakkında 1333/2008 sayılı AP ve Konsey Tüzüğü’nün II sayılı Eki’ni tadil eden 2022/1023 sayılı Komisyon Tüzüğü, AB Resmi Gazetesi’nin 28 Haziran 2022 tarihli ve L 170 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.
  • Bazı üye ülkelerde bulaşıcı kuş gribine karşı alınan acil korunma önlemlerine dair 2021/641 sayılı Komisyon Uygulama Kararı’nı tadil eden 2022/1021 sayılı Komisyon Uygulama Kararı, AB Resmi Gazetesi’nin 28 Haziran 2022 tarihli ve L 170 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.
  • AB gübreleme ürünlerinde yan ürünlerin kullanımına dair “agronomik verimlilik” ve güvenlik kriterlerinin belirlenmesine ilişkin 2019/1009 sayılı AP ve Konsey Tüzüğü’nü tamamlayan 2022/973 sayılı Komisyon Tüzüğü, AB Resmi Gazetesi’nin 24 Haziran 2022 tarihli ve L 167 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.
  • “Cidre du Perche/Perche” adlı ürünün AB’de coğrafi işaretli ürün olarak tescil edilmesine dair 2022/974 sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü, AB Resmi Gazetesi’nin 24 Haziran 2022 tarihli ve L 167 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.
  • Bazı hayvanlar ve hayvansal ürünlerin Birliğe girişi için onaylanmış üçüncü ülkeler listeleri hakkında 2021/404 sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü’nün V ve XIV sayılı Ekleri’ni tadil eden 2022/976 sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü, AB Resmi Gazetesi’nin 24 Haziran 2022 tarihli ve L 167 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.
  • Şeker sektöründe ilave ithalat gümrük verilerine dair 75/2013 sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü’nü tadil eden 2022/980 sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü, AB Resmi Gazetesi’nin 24 Haziran 2022 tarihli ve L 167 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.  

 

2) Avrupa Birliği Sürdürülebilir Bitki Koruma Ürünleri Tüzüğü Teklifi

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Avrupa Komisyonu'nun, 22 Haziran 2022 tarihinde, Çiftlikten Sofraya ve Biyoçeşitlilik Stratejilerine uygun olarak, 2030 yılına kadar kimyasal pestisitlerin kullanımının ve riskinin % 50 oranında azaltılmasına yönelik Avrupa Birliği (AB) çapında hedefleri içeren yeni bir Sürdürülebilir Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) Tüzüğü teklifinin kabul edildiği bildirilmektedir.

Tüzük teklifinde öne çıkan hususlar aşağıda yer almaktadır:

- 2030 yılına kadar kimyasal pestisitlerin kullanımının ve riski ile daha zararlı pestisitlerin kullanımının %50 oranında azaltılması için AB düzeyinde yasal olarak bağlayıcı hedefler getirilmektedir. Üye Devletler, AB çapında belirlenen hedeflere ulaşılmasını teminen, geçmiş ilerlemeler ve pestisit kullanım yoğunluğu gibi kendi ulusal koşullarını dikkate alarak, matematiksel bir formül çerçevesinde belirlenen parametreler çerçevesinde kendi ulusal indirim hedeflerini belirleyecektir. Bununla birlikte, belirlenen indirim hedefi, hiçbir koşulda % 35 oranından daha az olamayacaktır.

- Kimyasal pestisitlerin kullanımı ve riski, Üye Devletlerin Komisyon'a bildirdikleri bitki koruma ürünlerinin satış verileri kullanılarak, yıllık olarak ölçülecektir. % 50 indirimin hesaplanması için kullanılacak referans değer, Çiftlikten Sofraya Stratejisinin açıklanması esnasında verilerin mevcut olduğu en yakın dönem olarak 2015, 2016 ve 2017 yıllarındaki ortalama satışlar olacaktır. Hesaplama yapılırken, BKÜ formunda satılan tüm aktif maddeler, düşük riskli, normal, daha zararlı ve onaylanmayan maddeler olarak dört grup altında sınıflandırılacak ve her bir grup için bir sırasıyla 1, 8, 16 ve 64 olmak üzere bir ağırlıklandırma kullanılacaktır.

- Yeni tedbirler, tüm çiftçilerin ve diğer profesyonel pestisit kullanıcılarının, kimyasal pestisitlerin sadece son çare olarak kullanıldığı, zararlıların önlenmesine odaklanan ve alternatif zararlı kontrol yöntemlerine öncelik veren çevreyle dost bir zararlı kontrol sistemi olan, Entegre Zararlı Yönetimini (Integrated Pest Management - IPM) uygulamalarını temin edecektir.

- Tüm pestisitlerin kullanımı, umumi parklar ve bahçeler, oyun alanları, rekreasyon veya spor alanları gibi kentsel yeşil alanlar, umumi patikalar ve Natura 2000 uyarınca korunan alanlar ile tehdit altındaki tozlayıcılar için korunan ekolojik olarak hassas alanlarda yasaklanmıştır. Bunun yanı sıra, daha sürdürülebilir gıda üretim sistemlerine geçişte çiftçileri ve diğer kullanıcıları desteklemek üzere belirli politika araçları tanımlanmıştır.

- Üye Devletler, 5 yıllık bir geçiş süresi boyunca, çiftçilerin yeni kuralları uygulamalarından kaynaklanan maliyetlerinin telafi edilmesini teminen, IPM için ürüne özgü kurallar altında uygulanan zorunlu tarım uygulamaları, Üye Devletlerin sundukları OTP Stratejik Planları altında yer alan eko-planlar ve kırsal kalkınma çevre-iklim yönetimi tedbirleri ile makine-ekipman yatırımları gibi yeni Ortak Tarım Politikası (OTP) kurallarından yararlanabilecektir.

- Piyasada yer alan biyolojik ve düşük riskli alternatif BKÜ'lerin çeşitliliğinin artırılması için faaliyetler gerçekleştirilecektir.

- Hassas tarım başta olmak üzere, yeni teknolojilerin ve tekniklerin teşvik edilmesi için Ufuk Avrupa programı altında araştırma ve geliştirme projeleri desteklenecektir.

- AB Organik Tarım Eylem Planı'nda yer alan faaliyetler desteklenecektir. Bahse konu teklif, halihazırda uygulamada olan 2009/128/AT sayılı Sürdürülebilir Pestisit Kullanımı Direktifini, tüm Üye Devletler için bağlayıcı ve doğrudan uygulanabilir olan Tüzüğe dönüştürmekte ve mevzuatın uygulanmasını güçlendirmektedir.

Yazıda devamla, sürdürülebilir pestisit kullanımı politikasına uygun olarak Komisyon'un, gıdalardaki maksimum kalıntı seviyelerini (MRLs) belirlerken küresel çevresel mülahazaları da dikkate alma taahhüdünün devamı olarak, ilk defa yasaklı maddelerin ölçülebilir kalıntılarını içeren ithal gıdaların, zaman içerisinde AB'de pazarlanamamasına yönelik bir tedbir önermesi beklendiği ifade edilmektedir. Somut olarak Komisyon'un, yakın bir zamanda, tozlayıcıların dünya çapında azalmasına yol açan ve AB'de halihazırda onayı sonlandırılan thiamethoxam ve clothianidin maddelerinin kalıntı limitlerinin sıfıra indirilmesine yönelik bir tedbir konusunda Üye Devletler ve üçüncü ülkelerle bir istişare gerçekleştireceği, bu tedbir kabul edildiği taktirde, bu iki maddenin ölçülebilir kalıntılarını içeren ithal gıdaların AB'de pazarlanmasına izin verilmeyeceği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek olan söz konusu tüzük teklifine https://ec.europa.eu/food/system/files/2022-06/pesticides_sud_eval_2022_reg_2022-305_en.pdf adresinden ve tüzük ekine https://ec.europa.eu/food/system/files/2022-06/pesticides_sud_eval_2022_reg_2022-305_annex_en.pdf adresinden ulaşılabilmektir.

 

3) Takviye Edici Gıdalar Yönetmeliği

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden aldıkları yazıya atfen, Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde Bakanlıkça hazırlanmış olan "Takviye Edici Gıdalar Yönetmeliği"ne ait taslak metnin Bakanlık web sayfasında (https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM ) görüşe açıldığı ifade edilmektedir.

Taslağa ilişkin görüşlerin, ekte yer alan tablo formatına uygun olarak 10 Ağustos 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar TİM’e iletilmek üzere, arge@denib.gov.tr e-posta adresine iletilmesi beklenmektedir.

Ek: Görüş Bildirme Formu

 

4) BMGK/ Basın Açıklaması

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1267 (1999), 1989 (2011) ve 2253 (2015) sayılı kararlarıyla tesis edilen DEAŞ, El-Kaide ve ilgili kişi, grup, teşebbüs ve entitelere ilişkin Güvenlik Konseyi Komitesi'nin ilgili yaptırımlar listesinde mevcut dört kayıtta yaptığı değişiklikler hakkında Birleşmiş Milletler'in internet sayfasında (https://www.un.org/press/en/2022/sc14914.doc.htm) yayımlanan 27 Mayıs 2022 tarihli ve SC/14914 sayılı ekli basın açıklaması iletilmektedir.

Ek: Basın Açıklaması

 

5) SKDM ve ETS Avrupa Parlamentosu Uzlaşısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen, alınan yazıda, Avrupa Parlamentosu'nun üç büyük grubu (EPP, S&D ve Renew) arasında 14-15 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen görüşmelerde, ETS ve SKDM kapsamında AP taslak raporlarına ilişkin sağlanan uzlaşı üzerine, ETS, SKDM ve Sosyal İklim Fonu mevzuat tekliflerine ilişkin olarak Parlamento pozisyonunu ortaya koyan üç raporun 22 Haziran 2022 tarihli Genel Kurul oturumunda oylanarak kabul edildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, bundan sonraki süreçte, SKDM ve ETS'ye ilişkin Konsey pozisyonunun üye ülkelerce kabul edilmesinin ardından, Komisyon mevzuat tekliflerine yönelik olarak, Komisyon, Parlamento ve Konsey arasında üçlü müzakerelerin başlatılmasının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu doğrultuda, SKDM ve ETS'ye ilişkin AP'de uzlaşı sağlanan hususlara ilişkin rapor ve hazırlanan bilgi notu ekte sunulmaktadır.

Ek: Bilgi Notu

 

6) Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) Güncel Ülke Listesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığından aldıkları yazıya atfen, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) çerçevesinde, ülkemize tek taraflı olarak tercihli tarife uygulayan ülkelerin Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda olduğu belirtilmektedir. Bu çerçevede, Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyonu Sisteminde (MEDOS) gerekli düzenlemelerin TİM tarafından gerçekleştirildiği ifade edilmektedir.

 

7) Meksika Bazı Demir Çelik Ürünlerinde Tarife Oranı Değişikliği

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Meksiko Ticaret Müşavirliği kanalıyla Ticaret Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen, Meksika Federal Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak 23.11.2021 tarihinde yürürlüğe giren bir örneği ekli Kararname ile 72 ve 73. fasıllarda yer alan demir-çelik sektöründeki tarife pozisyonlarında dünya çelik piyasasındaki gelişmeler, pandeminin olumsuz ekonomik etkileri, ABD'nin yürürlüğe koyduğu Section 232 önlemleri ve Meksika çelik endüstrisinin toparlanmasına elverişli koşulların oluşturulması gibi etmenler göz önünde bulundurularak Kararname'de listelenen gümrük tarife kodları bazında gümrük tarifelerinin %15 olarak yeniden tesis edilmesine karar verildiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, anılan Kararname'de demir-çelik sektörlerinde Meksika'nın uyguladığı yüksek gümrük vergilerinin 29.06.2022 tarihine kadar devam ederek anılan tarihten itibaren ise gümrük tarifelerinin listeler bazında belirlenen farklı tarihler itibarıyla kademeli olarak indirilmesi hususlarına yer verildiğinden bahisle; konuya ilişkin olarak 29.06.2022 tarihli Meksika Federal Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe giren bir örneği ekli diğer Kararname ile 22.11.2021 tarihli Kararname’nin “Geçici” başlıklı bölümünde belirtilen yürürlük sürelerinin tarife oranlarına bağlı olarak 2023 yılı ile 2024 yılına ötelendiği bildirilmektedir.

Ek: Bilgi Notu

 

8) Fuar Duyurusu (HITEX)

T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen,  Haydarabad "HITEX Exhibition Center"da;

- 5-6 Temmuz 2022 tarihleri arasında; “Hi-Tech City Seyahat ve Turizm”,

- 18-20 Ağustos 2022 tarihleri arasında “IPEC-India Process Expo & Conference”,

- 18-20 Ağustos tarihleri arasında “HIMTEX -Hyderabad International Machine Tool & Engineering Expo”,

- 26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında “SportExpo”,

- 2-4 Eylül 2022 tarihleri arasında “HITEX-Sanayi ve Mühendislik EXPO”,

- 23-25 Aralık 2022 tarihleri arasında “Hyderabad Kids Fair”, adlı fuarların düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuarlara dair detaylı bilgi http://www.hitex.co.in internet adresinde yer almaktadır.

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği bildirilmektedir.

 

9) Fuar Duyurusu (Uluslararası Süleymaniye 15. Genel Fuarı- DBX)

T.C. Ticaret Bakanlığı Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanlığından alınan yazıda, "Irak El Takaddum Fuar ve Konferans Düzenleme Şirketi" ile "Irak Fuarlar ve Ticari Hizmetler Genel Şirketi" koordinasyonunda "Uluslararası Süleymaniye 15. Genel Fuarı-DBX"in Süleymaniye Vilayetinde, 11-16 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenleneceği ve fuarın organizasyonunu üstlenen şirkete aşağıda kayıtlı iletişim bilgilerinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.

İletişim Bilgileri:

E-Posta: alib.ipec@gmail.com

Telefon: +964 770 7899664 / +964 7901423407

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği bildirilmektedir.

 

10) Fuar Duyurusu (Antananarivo)

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Antananarivo Ticaret Ataşeliğinden alınan bir yazıya atıfla, WYRAI Organizasyon firması tarafından Madagaskar'da 03-06 Kasım 2022 tarihlerinde İthalat, İhracat ve Lojistik Fuarının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği bildirilmektedir.

 

11) Fuar Duyurusu (Ottowa- CANSEC)

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanlığından alınan yazıda, Ottawa Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nden alınan ekte kayıtlı yazıda, Kanada'da "CADSI-Kanada Savunma ve Güvenlik Endüstrileri Birliği" tarafından 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan “CANSEC” etkinliğine ülkemiz savunma sanayii sektöründe faaliyette bulunan ve Kanada ile Kuzey Amerika pazarına ilgi duyan ilgili şirket/kurum/kuruluş temsilcilerinin ziyaretçi olarak katılımında fayda görüldüğü belirtilmektedir.

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerekmektedir.

 

12) Fuar Duyurusu (Ottowa- CPMA)

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanlığından alınan yazıda, Ottawa Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nden alınan ekte kayıtlı yazıda, Kanada'da "Canadian Produce Marketing Association (CPMA)" tarafından 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan “2023 CPMA Convention and Trade Show” etkinliğine ülkemizin taze meyve ve sebze sektörünün tanıtımı hedefi ile katılım sağlanmasında fayda görüldüğü belirtilmektedir.

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği bildirilmektedir.

 

13) TPS-OIC Taviz Listeleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle uygulamaya konulduğu belirtilerek, ülkelerin verdiği taviz listelerinin Anlaşmaya eklenmesini teminen gerekli Cumhurbaşkanlığı Kararı 4 Temmuz 2022 tarih ve 31886 sayılı Resmi Gazete'nin 1. mükerrer sayısında yayımlandığı ve böylece taviz listelerinin tüm kamuoyu ile paylaşıldığı ifade edilmektedir. Bu kapsamda, menşe ispat belgelerini, ilgili listelerdeki ülkeler ve ürünler için düzenlenmesi gerektiği belirtilmektedir.

İlgilenen üyelerimizin, sözkonusu bilgileri Birliğimizden temin etmeleri mümkündür.

 

 14) Asya- Pasifik İş Forumu

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı kanalıyla Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atıfla, Towards an Asia-Pacific Green Deal for Business" temalı Asya-Pasifik İş Forumu’nun 26 Ağustos 2022 tarihinde Bangkok'taki BM merkezinde fiziki katılımla düzenleneceği ve Forum'a ilişkin olarak https://unescap.org/apbf internet bağlantısı üzerinden bilgi temin edilebileceği ifade edilmektedir.

Ek: Program Duyurusu ve Takvimi

 

15) Fuar Duyurusu (Zagreb)

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Zagreb Ticaret Ataşeliğinden alınan bir yazıya atıfla, 1-4 Aralık 2022 tarihlerinde Zagreb/Hırvatistan'da tarım makineleri ve ekipmanları, hasat sonrası işleme, saklama ve depolama, vb. konularda "CroAgro-International Fair of Agriculture, Agricultural Equipment & Machinery" ve sağlıklı gıda, gıda takviyeleri, bitkisel müstahzarlar ve ürünler, yaşam kalitesini iyileştirmek için sürdürülebilir teknikler, vb. konularda "Food & Healthy Living Fairs " adlı fuarların düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuarlara dair detaylı bilgi https://www.zv.hr/fairs-2863/croagro-3110/3110 ve https://www.zv.hr/fairs-2863/food-and-healthy-living-fairs/3015 internet adreslerinde yer almaktadır.

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerekmektedir.