"21.Yüzyılda Kariyer" Konulu Söyleşi Programı PAÜ' de Yapıldı.
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent işbirliği ile düzenlenen "21.Yüzyılda Kariyer” söyleşi programı Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programda TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman KOCASERT ile ODTÜ Öğretim üyesi Ufuk BATUM konuşmacı olarak yer aldı.
Programa PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan AYGÖREN, DETGİS Başkanı ve DENİB Yönetim Kurulu üyesi İsa DAL, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Muzaffer ADAK, DENİB Şube Müdürleri, üniversiteden öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan AYGÖREN, mesleki kariyer belirlerken öncelikle mesleklerin ve sektörlerin öğrenilmesi, bu mesleklerin özelliklerinin bilinmesi ve yeni trendlerin takip edilmesinin gerekli olduğunu belirtti.
TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman KOCASERT, Denizli İhracatçılar Birliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi hakkında katılımcılara kısa bilgilendirmenin ardından "Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye'deki en geniş, en yaygın meslek örgütünün olduğu, 61 İhracatçı birliğinden oluştuğunu, 24 sektörden oluştuğu, Denizli İhracatçılar Birliği'de bunlardan birisinin olduğu, en önemli amacının Türkiye'nin kalkınmasında çok önemli rol oynayacak olan ihracatın, ihracatçının önünü açmak olduğunu ifade etti. Konuşmasında ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ni kamuya mal eden birkaç başlık vardır. Bunlardan üç tanesi çok önemli. Türkiye'de ilk defa 10 yılın üzerinde bir plan yapan ve projeyi, hedefi bilimsel çalışmalara dayandıran, 2023 yılı 500 Milyar ihracat hedefini ortaya koyan kurumdur. İkinci olarak üzerimize aldığımız misyon, geleneksel yöntemlerle Türkiye'nin ihracatının arzu edilen düzeyde artamayacağı. Bu gerçekten yola çıkarak inovasyon olgusunu kavramanın, toplum içerisine, özellikle de gençlerin arasına yerleştirmek. Bizim amaçladığımız geleneksel anlamda bir inovasyon değil. Ticaretleştirilebilen bir inovasyon. Bir diğer başlıkta girişimcilik. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde girişim evleri kuruyoruz. Geçen yıl bu evlerden bir tanesi 4.sü Denizli'ye açılmıştır. Şuanda Teknokentte çok büyük bir başarı ile hizmet veriyor” diye konuştu. Kariyer planlama konusundaki sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
ODTÜ Öğretim üyesi Ufuk Batum ise, "Dünya ve aynı zamanda Türkiye çok hızlı bir değişimden geçiyor. Ekonomiler, siyaset, toplumsal hareketler, göç o kadar çok şeyler oluyor ki hele birde teknolojik boyutu var. Bugüne kadar insanlık tarihi boyunca oluşturduğumuz bütün birikim 5-6 yılda iki katına çıkıyor. Tabi kurumlarımızı markalarımızı ülkelerimizi ama bunların dışında daha önemlisi gençlerimizi çok etkiliyor. Bu açıdan bu tarzlarda yapılan konferanslarda bizde gençlerimize üniversite öğrencilerimize aynı zamanda lise öğrencilerimize, Dünyada yeni trendleri yeni bakış açılarını ve en iyi iş yapma modellerini aktararak, bunları biraz daha tartışmaya düşünmeye böylelikle de aslında ülkemizi müreffeh bir seviyeye çıkartmak istiyorsak, iç girişimcilik ticari girişimcilik tekno girişimcilik ve bunların hepsinde tabi ki yenilikçi bakış açılarını ortaya çıkartmamız gerekiyor” diye konuştu.
Söyleşi, programında, Sayın KOCASERT ve Sayın BATUM katılımcılarla tecrübelerini paylaşılarak, konu hakkında soruları cevaplandırdılar.