Sirküler No: 2021/232 - TİM-TEB Girişim Evi 2021 2. Dönem Program Başvuruları
Sayı |
: |
32089230-TİM.DENİB.GSK.ARGE.2021/452-1650 |
Denizli, 9/08/2021 |
Konu |
: |
TİM-TEB Girişim Evi 2021 2. Dönem Program Başvuruları |
S İ R K Ü L E R
(ARGE / 2021–232)
Sayın Üyemiz,
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda aynen,
”Katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, tasarım ve markalaşma çalışmalarına odaklanan Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, 2015 yılından bu yana Türk Ekonomi Bankası ortaklığıyla yürütülen TİM-TEB Girişim Evleri bünyesinde, 2021 yılı ilk yarısında İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Gaziantep, Bursa ve Mersin’de TİM-TEB Girişim Evi, Trabzon ve Erzurum’da TİM Girişim Evi olarak 9 farklı ilde muhtelif çalışmalara devam edilmiş, bugüne kadar 1.300’e yakın teknoloji odaklı girişimciye destek verilmiştir.
TİM-TEB Girişim Evlerinin ekosisteme kazandırdığı kapasitenin önemli özelliklerinden bir tanesi sadece İstanbul’da değil Anadolu illerinde yapılanmış olmasıdır. Bugüne kadar İstanbul dışındaki 6 TİM TEB Girişim Evi ve 2 TİM Girişim Evi’nde 5.070 öğrenci, 648 teknoloji girişimi ve 336 teknoloji firması mezun olmuştur. Bulunduğu illerde girişimcilik ekosisteminin gelişmesi yönünde çalışan kurumlara destek olmayı ve ilin bu alandaki kapasitesini güçlendirmeyi hedefleyen TİM TEB Girişim Evleri bugüne kadar bulunduğu illerde yaklaşık 200 kurum ile ortak faaliyetler gerçekleştirmiştir.
TİM TEB Girişim Evleri girişimcilik ekosisteminde ihracata dönük çabaların da lideri konumundadır. Girişimcilerin ve teknoloji firmalarının ihracata yönelmeleri ve ihracat rakamlarını artırmaları için Global Up programı ve Uygulamalı Dış Ticaret Eğitim programı geliştirilmiştir. TİM TEB Girişim Evleri’nden mezun girişimlerden 2020 yılı sonu itibari ile 69 firma Global Up programına katılmıştır. Ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde devlet desteklerinin de büyük önemi bulunmaktadır. Girişim Evlerinin yaygın yapısıyla Anadolu’nun birçok noktasından girişimcilik ile ilgili destekler için başvuru toplanmaktadır. Bugüne kadar 78 ilden 4.000’in başvuru alınmıştır. 16 ilden 91 girişimci TÜBİTAK BİGG programı kapsamında 14.8 milyon TL girişimcilik hibe desteğine hak kazanmıştır.
2021 yılı ilk yarı döneminde, Speed Mentoring, S2C (Start Up to Corporate) ve Video Konferans Buluşmaları düzenlenmeye devam edilmiştir. Bu kapsamda, iş insanlarının, kurumsal firma ve yatırımcı grup temsilcilerinin, girişimciler ile bilgi ve deneyimlerini paylaştığı, network ya da iş birliği amaçlı bir araya geldiği 30 dk’lık görüşme serilerinden oluşan Speed Mentoring Programı’na 5 – 12 Temmuz tarihleri arasında 2021 1. Dönem Start Up ve Level Up programında yer alan 60 girişimci katılmış, toplam 25 mentör, girişimcilerimizle 138 ayrı B2B görüşme gerçekleştirmiştir.
TİM-TEB Girişim Evi’nin amaçlarından biri ihracatçı ve kurumsal firmaların, KOBİ’lerin teknoloji girişimcileri ile iş birliği çalışmaları yürüterek ekonomik fayda üretmelerine katkı sağlamaktır.
Bu kapsamda, 2018 yılında başlatılan Start Up Kurumsal işbirliği programları (Start Up to Corporate) ile 2021 yılı ilk yarı döneminde, 12 kurum ve kuruş ile 53 teknoloji firmasının bir araya gelmesi sağlanmış, potansiyel iş birliği çalışmalarına zemin hazırlanmıştır. Bunun yanında, yıl boyunca dijital pazarlama ve tanıtım çalışmaları kapsamında, girişimcilerimizin ürünleri kurumsal sosyal medya hesaplarından, ilgili tüm basılı yayın, rapor ve bültenlerden yoğun bir şekilde duyurulmuştur.
Ayrıca, ülkemizin en yaygın girişimcilik ailesi olarak, İhracatçı Birlikleri ve Teknokent iş birliğinde, 2021 yılının ilk 6 aylık diliminde toplam 12 eğitim programı düzenlenmiştir. Girişimcilerin sürdürülebilir büyümeleri adına sağlanan çeşitli desteklerin yanında, ihracat rakamlarını artırmak adına girişimcilerimiz Sanal Ticaret Heyetlerine dahil edilerek global potansiyel alıcıları ile buluşturulmuştur. TİM-TEB Girişim Evleri 2021 yılı 2. döneminde, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Gaziantep, Mersin, Erzurum ve Trabzon olmak üzere 9 ilde teknolojik odaklı girişimcilere ofis, mentorluk, danışmanlık başta olmak üzere çeşitli destekler verilmeye devam edilecektir.”
denilmektedir.
Bu kapsamda, 2021 2.Dönem Start Up ve Level Up Program başvuruları alınmaya başlandığı ifade edilmektedir. Ekte başvuru görseli ve içerik metni bulunmaktadır.
Bilgileriniz ve gereği rica olunur.
Saygılarımla,
Levent ÖZTAŞ
Genel Sekreter T.
Ek-1 : 2021 1.Dönem Start Up ve Level Up Program Başvuru Görseli
Ek-2 : Duyuru Metni