Sirküler No: 2020/233 - Çeşitli Konular
Sayı |
: |
32089230-TİM.DENİB.GSK.ARGE.2020/326-1806 |
Denizli, 9/10/2020 |
Konu |
: |
Çeşitli Konular |
S İ R K Ü L E R
(ARGE / 2020–233)
Sayın Üyemiz,
Konu Başlıkları:
1) Birleşik Krallık/ Çelik Korunma Önlemi
2) Japonya/ Gıda Laboratuvarları
3) Avustralya
4) Ukrayna/ Anti Damping Soruşturması/ Ukrayna-Çimento
5) Avustralya-Sağlık Sertifikaları/ Riskli Gıda Tespiti
6) Ormancılık Alanında İşbirliği-Venezuela
7) RF Başkurdistan Cumhuriyetinde Düzenlenecek Olan 47. Apimondia Uluslararası Kongresi
8) İhale İlanları-Gabon
9) Afrika Kalkınma Bankası İş Fırsatlar Semineri
10) Helal Akreditasyon
11) Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği Taslağı
12) Fuar Duyurusu-Libya
13) Özbekistan_Aquatherm Tashkent 2021 Fuarı
14) 15. Uluslararası Ticaret Fuarı
1) Birleşik Krallık/ Çelik Korunma Önlemi
T. C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Avrupa Komisyonu tarafından çelik ithalatına karşı bir korunma önlemi uygulandığı,öte yandan, Birleşik Krallık (BK)’nin 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren Avrupa Birliği’nin bir parçası olmaktan çıkmasına istinaden Birleşik Krallık Dış Ticaret Departmanı (Departman) tarafından Avrupa Birliği (AB) tarafından çelik ithalatına karşı uygulanan korunma önlemi incelenmiş ve bu kapsamda 1 Ekim 2020 tarihinde “Geçiş Soruşturması” (transition review) başlatıldığı bildirilmektedir.
Söz konusu geçiş soruşturmasında BK, AB tarafından yapıldığı gibi 2013-2017 yılları arasındaki ithalatı inceleyecek, önlemin kaldırılması halinde ithalat artışının yeniden meydana gelip gelmeyeceği, BK üreticilerinde bir zararın oluşup oluşmayacağı, BK üreticilerini korumak amacıyla önlemin devam etmesinin zorunlu olup olmadığı ve alternatif bir önlem uygulamasının daha iyi olup olmayacağı hususlarını inceleyeceği, bu çerçevede, önlemin devamına karar verilmesi halinde 1 Ocak 2018 - 30 Haziran 2020 döneminde gerçekleşen ithalat da analiz edilebilecek, kotaların artırılması, kota dağıtımının değiştirilmesi, kotayı aşan ithalatta uygulanan verginin azaltılması, önlem süresinin artırılıp azaltılması, liberalizasyon oranının değiştirilmesi, kota dağıtım koşullarının değiştirilmesi hususlarının uygun olup olmadığını inceleneceği belirtilmektedir.
Departman tarafından açıklanan gösterge niteliğinde takvimde Haziran 2021 tarihine kadar ön kararın açıklanması beklenmekte olup, soruşturmaya en geç 15 Ekim 2020 tarihine kadar taraf olunabileceği ifade edilmektedir.
Söz konusu geçiş soruşturmasının açılış bildirimi ile gösterge niteliğindeki takvim
https://www.trade-remedies.service.gov.uk/public/case/TF0006/ adresinde yer almaktadır.
Öte yandan, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren BK’nın AB’den ayrılacağı göz önünde bulundurularak, söz konusu geçiş soruşturması tamamlanana kadar halihazırda uygulanan AB önleminin BK açısından 30 Haziran 2021 tarihine kadar nasıl uygulanmaya devam edileceğine ilişkin olarak bir karar yayımlanmıştır.
Bahse konu kararda, AB tarafından 26 kategoride uygulanan önlemin 19 kategorisinde BK içerisinde üretim olduğu görülmüş, bu sebeple bu kategorilerde önlemin AB önlemine paralel olarak 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edeceği, geri kalan 7 kategoride ise önlemin 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle sonlandırılacağı belirtilmektedir. Önlemin devam edeceği kategorilerdeki tarife kontenjanları AB’nin uygulamasına paralel olarak 2015-2017 yılları arasındaki ithalat baz alınarak hesaplandığı belirtilmektedir.
Korunma önlemi uygulanmaya devam edilmeyecek olan 7 kategori içerisinde ülkemiz yalnızca 9 (soğuk haddelenmiş paslanmaz saclar) ve 24 (diğer dikişsiz borular) numaralı kategorilerde AB önlemine tabidir. Dolayısıyla 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 9 ve 24 numaralı kategoriler ülkemiz açısından AB önlemi kapsamında olmaya devam ederken, BK önleminden kaldırılacağı bildirilmektedir.
Diğer taraftan, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Anlaşması’nın 9.1 maddesi uyarınca, gelişmekte olan ülkelerin ithalattaki payı %9’u aşmamak kaydıyla, ithalattaki payı yüzde %3’ten az olan ve gelişmekte olan ülkeler korunma önleminden muaf tutulmaktadır. Bu çerçevede önlemin devam edeceği 19 kategori içerisinde 2 (alaşımsız ve diğer alaşımlı soğuk hadde ürünleri), 5 (boyalı saclar), 6 (teneke sac ürünleri), 15 (paslanmaz filmaşin), 16 (filmaşin), 17 (profil ve köşebentler) ve 19 (ray ve malzemeleri) ve 25A (geniş çaplı borular) kategorilerinde, bir gelişmekte olan ülke olarak ülkemiz AB önlemine tabi iken, BK’nın ithalatındaki payının düşük olması sebebiyle önlemden 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren muaf tutulacağı belirtilmektedir.
Sonuç olarak, ülkemiz BK tarafından uygulanacak korunma önleminde 1 (alaşımsız ve diğer alaşımlı sıcak hadde ürünleri), 12 (alaşımsız ve diğer alaşımlı ticari ve hafif profiller), 13 (inşaat demiri), 20 (gaz boruları), 21 (kutu profiller), 25B (geniş çaplı borular), 26 (diğer dikişli borular), 27 (alaşımsız ve diğer alaşımlı soğuk işlenmiş çubuklar) ve 28 (alaşımsız tel) numaralı kategorilerde (9 kategori) bir ülke kotasına tabi olacak iken; 4 (metalik kaplanmış saclar) numaralı kategoride diğerleri kotasına tabi olacaktır. Kategori bazlı özet bilgi tablosu Ek-1’de yer almaktadır.
AB uygulamasına paralel olacak şekilde, kullanılmayan kotalar bir sonraki çeyreğe devredilecek olup, yine AB uygulamasına benzer şekilde bazı kategorilerde ülke kotasına tabi olunan ürünlerde ülke kotasının tükenmesinin ardından son çeyrekte diğerleri kotasından kararda Ek-5’te belirlenen miktarlar dahilinde faydalanılabilecektir.
Halihazırda BK tarafından 1 Ocak 2021 itibariyle uygulanmaya başlanacak olan korunma önlemi çerçevesinde kalan kotaların hangi sistem üzerinden takip edilebileceğine ilişkin bir bildirim yapılmamış olup, bu konuya ilişkin bir bildirim yapıldığında bilahare iletileceği bildirilmektedir.
İlgili karar https://www.gov.uk/government/publications/notice-of-determination-safeguard-measures-on-certain-steel-products-application-of-tariff-rate-quotas/notice-of-determination-202006-safeguard-measures-on-certain-steel-products-application-of-tariff-rate-quotas-online-version adresinde yer almaktadır.
Ayrıca BK tarafından 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanacak kotaların açıklanması sebebiyle buna paralel olarak AB tarafından da BK’nın bir üçüncü ülke olarak değerlendirileceği ve kotaların buna göre yeniden dağıtılacağı bir düzenleme yapılmasının beklendiği ifade edilmektedir.
Ek : Ek-1 Kategori Bazlı Değişikler
2) Japonya/ Gıda Laboratuvarları
T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, ülkemizden Japonya’ya ihraç edilen çeşitli gıda mamullerinin ithalat ve gümrük işlemleri aşamasında aranan gıda analiz raporlarını düzenlemekte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından da akredite edilen 44 adet resmi ve 88 adet özel laboratuvarımıza ait isim, unvan bilgileri ile adres bilgilerinin yer aldığı listenin daha önce iletildiği belirtilmektedir.
Diğer taraftan, resmi kontrol numuneleri dışında özel istek numunelerinde analiz yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, gerekli kuruluş ve çalışma yeterlilik belgelerine sahip olan 9 adet laboratuvar ile 2 adet yeni özel laboratuvarın Japonya Sağlık Bakanlığı nezdinde akredite edilen kayıtlı laboratuvar listesine eklenmesi; aynı zamanda söz konusu kayıtlı laboratuvarlar listesinde 55'inci sırada yer alan “Konya Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı’na ait unvan bilgisinin “Konya Laboratuvar ve Depoculuk Tarım Gıda Enerji Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı” olacak şekilde güncellenmesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından talep edildiği bildirilmektedir.
Bu kapsamda, Tokyo Ticaret Müşavirliğimiz tarafından Japonya Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuş olup, nihai hali verilen ve Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından gıda analiz raporlarını düzenlemekte akredite edilen 44 adet resmi ve 99 adet özel laboratuvarımıza ait isim, unvan bilgileri ile adres bilgilerinin yer aldığı yeni laboratuvar listesi anılan Bakanlığın genel ağ sayfasında https://www.mhlw.go.jp/topics/yunyu/5/dl/t8.pdf uzantısı ile yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.
3) Avustralya
T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Avustralya Tarım, Su ve Çevre Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen; 17 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan ve 153-2020 sayılı duyuru ile açıklanan “khapra beetle” böceği ile mücadelenin ikinci aşaması tedbirleri hususundaki Sidney Ticaret Ataşeliğimizden aldıkları bildirimde; bahse konu tedbirlerin 15 Ekim 2020 tarihinden itibaren uygulamaya başlanacağı belirtilmekte olup, konuya ilişkin detaylı açıklamalara https://bicon.agriculture.gov.au/BiconWeb4.0/ViewElement/Element/Alert?elementPk=1378179 adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.
4) Ukrayna/ Anti Damping Soruşturması/ Ukrayna-Çimento
T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz menşeli “çimento” (2523.10.00.00, 2523.21.00.00 ve 2523.29.00.00 tarifelerinde yer alan) ithalatına karşı 5 Eylül 2020 tarihli ve 172 sayılı Ukrayna Resmi Gazetesi’nde yayımlanan bildirim kapsamında bir anti-damping soruşturması başlatıldığı bilgisinin verildiği bildirilmektedir.
Bu defa, Kiev Ticaret Müşavirliği tarafından iletilen Ukraynaca Şikayet ve eklerine https://drive.google.com/drive/folders/1UkPlqZhpA6Lp7Y9aCF2MmZ9Nvb7wZ-ZK adresinden de ulaşılabildiği belirtilmektedir.
5) Avustralya-Sağlık Sertifikaları/ Riskli Gıda Tespiti
T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Sidney Ticaret Ataşeliği’nden aldıkları yazıya atfen; Avustralya Federal Tarım, Su ve Çevre Bakanlığı tarafından "taze meyve ve sebze, kesme çiçek, bitkiler ve bitki temelli ürünler" ile "hayvanların ve biyolojik/hayvansal ürünler" in ithalatında aranmakta olan bitki sağlığı sertifikalarının elektronik ortamda sunulması halinde kabul edilmesi uygulamasının Avustralya Federal Tarım, Su ve Çevre Bakanlığı tarafından yayınlanan 169-2020 sayılı (https://www.agriculture.gov.au/import/industry-advice/2020/169-2020) ve 170-2020 sayılı (https://www.agriculture.gov.au/import/industry-advice/2020/170-2020s020) duyurular ile 31 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirilmektedir.
Diğer taraftan, Sidney Ticaret Ataşeliğinden Bakanlığımıza intikal eden bir diğer yazıda, Avustralya Tarım, Su ve Çevre Bakanlığı tarafından 2020 Ağustos dönemine ilişkin ithalatı sırasında gıda standardlarına uymadığı tespit edilen ürünlerin "riskli gıda test sonuçları - Risk food test results” ve "gözetim altındaki gıdalar test sonuçları - surveillance food test results” başlıkları altında açıklandığı, bahse konu sonuçların https://www.agriculture.gov.au/import/goods/food/inspection-compliance/failing-food-reports/aug2020#risk-food-tests adresinde yer almakta olduğu, ayrıca Avustralya ve Yeni Zelanda Gıda Standardlarına https://www.foodstandards.gov.au/code/Pages/default.aspx adresinden ulaşılmasının mümkün bulunduğu belirtilmektedir.
6) Ormancılık Alanında İşbirliği-Venezuela
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı kanalıyla Karakas Ticaret Müşavirliği’nden aldıkları yazıya atfen; Venezuela Savunma Bakan Yardımcısı Erika Virgüez ile bir toplantı gerçekleştirildiği, toplantıda Bakan Yardımcısının, Bolivar Eyaleti'nde 1965 yılında orduya tahsis edilen orman alanlarının ekonomiye kazandırılması için 2020 yılında bir çalışma başlatıldığı ve bu amaçla Bakanlığa bağlı bir şirket kurulduğunu, ağaçların cins, yapı ve özelliklerini belirlemek için gerekli bilimsel çalışmaların tamamlandığı ve ağaçların kesimi ve satışı için Ekososyalizm Bakanlığından gerekli izinlerin alındığı belirterek halihazırda kütük şeklinde kesilmiş ağaçların ihracatı başta olmak üzere önümüzdeki dönemde orman ürünlerinin birlikte kesimi, işletilmesi ve pazarlanması konusunda Türk firmalarla birlikte çalışma talebi ilettiği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, Savunma Bakan Yardımcısının, hâlihazırda 3 bin m3'ü bilimsel adı “erisma uncinatum” ve diğer 3 bin m3'ü de başka türlerde olmak üzere toplam 6 bin m3 kütük ağacın şu anda hemen yüklemeye hazır olduğunu ve 2021 yılının ilk yarısında da 20 bin m3 kütük ağacın daha satışa hazır hale geleceğini bildirdiği ifade edilmektedir. Söz konusu alanın envanterinde bulunan ağaç türlerinin özelliklerini içeren dosyanın ekte yer aldığı ifade edilmektedir.
Bu çerçevede, girdi tedariğini çeşitlendirmek isteyen üretici/ihracatçı firmaların başta olmak üzere Venezuela'dan kütük ağaç ürünü almak ve orman kesimi ve ağaç ürünleri işletmeciliği alanında ülkede yatırım yapmak isteyen firmaların Karakas Ticaret Müşavirliği (karakas@ticaret.gov.tr ) ile irtibata geçmeleri gerektiği bildirilmektedir.
Ek : Ministry of Defense Nuria Project Wood Types
7) RF Başkurdistan Cumhuriyetinde Düzenlenecek Olan 47. Apimondia Uluslararası Kongresi
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Rusya Federasyonu (RF) Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Denetim Servisi’nin (Rosselhoznadzor) Dışişleri Bakanlığına gönderdiği yazıya ithafen hazırlanan Ticaret Bakanlığı yazısına atfen; 47. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi'nin 2021 Eylül ayında RF Başkurdistan Cumhuriyeti'nde düzenleneceği ve 100'den fazla ülke ve kurumun söz konusu kongreye katılımının öngörüldüğü bildirilerek, RF’ye bal ve arıcılık ürünleri ithalatına yönelik düzenlemeler ve kongreye katılım şartları hakkında bilgi verilmekte olup, Apimondia Uluslararası Arıcı Birlikleri Federasyonu üye listesi ile düzenlemelere ilişkin ayrıntılı bilgiler ekte sunulmaktadır.
Ek-1 : Rusya Federasyonu (RF) Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Denetim Servisi Yazısı
Ek-2 : RF’ye Bal ve Arıcılık Üürnleri İthalatına Yönelik Düzenlemeler
Ek-3 : Apimondia Uluslararsı Arıcı Birlikleri Federasyonu Üye Listesi
8) İhale İlanları- Gabon
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü kanalıyla Gabon Ticaret Müşavirliği’nden aldıkları yazıya atfen; Gabon Sağlık Bakanlığı tarafından eklerde yer alan iki adet ihale ilanı verildiği belirtilmektedir.
Ek-1 : İhale İlanları 1-Gabon
Ek-2 : İhale İlanları 2-Gabon
9) Afrika Kalkınma Bankası İş Fırsatlar Semineri
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen; Afrika Kalkınma Bankası'nın, 13-14 Ekim 2020 tarihlerinde video konferans yöntemiyle iş fırsatları semineri düzenleyeceği; seminer kapsamında, Afrika Kalkınma Bankası'nın tedarik süreçleri ve öncelik verdiği sektörler gibi konulara dair bilgilerin verileceği, katılımcıların Afrika Kalkınma Bankası yetkilileri, diğer katılımcılar ve özel sektör temsilcileri ile bağlantı kurma imkânının olacağı bildirilmektedir.
Bahse konu etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı doküman ekte sunulmaktadır.
Ek : Etkinlik Hakkında Bilgiler
10) Helal Akreditasyon
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Helal Akreditasyon Kurumu Helal Akreditasyon Dairesi Başkanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen; son günlerde bir çikolata üreticisinin Amerika'da piyasaya arz ettiği ürünlerinin helal olup olmadığı hakkında özellikle sosyal medyada birtakım tartışmaların yaşandığı, söz konusu tartışmaların ülkemizde de yankılandığı ifade edilmektedir.
Anılan yazıda devamla, Helal Akreditasyon Kurumu’nun (HAK), hukuken kendisine verilen yetki ve görevler çerçevesinde, ülkemizde helal akreditasyon hizmeti sunmaya yetkili tek kurum olarak faaliyetlerini sürdürdüğü, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında yer alan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün (SMIIC) yayımladığı helal standartlarını benimsediği, bu standartlar uyarınca hem yerli hem de yabancı belgelendirme kuruluşlarına helal akreditasyon hizmeti sunduğu belirtilmektedir.
Bununla birlikte, ülkemizde helal belgelendirmenin ihtiyari bir alan olduğu, diğer taraftan, helal uygunluk belgelerinin güvenilir olup olmadığının yetkili akreditasyon kurumunun gerçekleştirdiği denetimler neticesinde sağlandığı, HAK tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşlarına ait sertifika ve kapsam bilgilerinin resmi internet sitelerinden (https://www.hak.gov.tr/helal-akreditasyon/helal-akredite-kurulus-arama) kamuoyu erişimine açık olarak yayımlandığı bildirilmektedir.
Söz konusu sorunlarla karşılaşılmaması adına helal belgelerin helal akreditasyon konusunda ülkemizdeki tek resmi otorite olan HAK tarafından akredite edilmiş güvenilir belgelendirme kuruluşlarından alınması hususu belirtilmektedir.
11) Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği Taslağı
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nden aldıkları yazıya atfen; 05/03/2020 tarihli ve 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu'nun 12 Mart 2020 tarihli ve 31066 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandığı; 7223 sayılı Kanunun uygulama yönetmeliklerinden "Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği Taslağı"nın hazırlanmış olduğu ve bahse konu Taslağa ve gerekçesine https://ugdgm.ticaret.gov.tr/ adresinden erişim sağlanabildiği ifade edilmektedir.
Bu çerçevede; TİM'e iletilmesini teminen üyelerimizin bahse konu yönetmelik taslağı hakkındaki görüşlerinin, ekli görüş bildirme formu formatında en geç 13 Ekim 2020 Salı günü mesai bitimine kadar Birliğimize arge@denib.gov.tr adresine bildirilmesi beklenmektedir.
Ek : Görüş Bildirme Formu
12) Fuar Duyurusu-Libya
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı kanalıyla Dışişleri Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen; Libya Sanayi ve Tarım Odaları Genel Federasyonu ile Uluslararası Sergi ve Konferans Düzenleme Şirketi ve "ICFF AIRS" şirketi ile işbirliği içerisinde, 15-16 Ekim 2020 tarihlerinde İstanbul'da 1. Libya-Türkiye Ekonomik Forumu"nun düzenlenmesinin planlandığı ve Foruma ilişkin ayrıntılı bilgiye Forum'un web sayfasından (www.libyaturkeyb2b.com), info@gluce.ly elektronik posta adresinden veya 00218213351360 ve 00211813351361 telefon numaralarından erişilebileceği bildirilmektedir.
13) Özbekistan Aquatherm Tashkent 2021 Fuarı
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, Özbekistan'da yerleşik FE Iteca Exhibitions LLC isimli fuar organizatörü firmanın yazısına atıfla; Özbekistan'da iklimlendirme sektörüne yönelik 9. Uluslararası Aquatherm Tashkent 2021 fuarının 22-24 Eylül 2021 tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenleneceği bildirilmekte olup, konuya ilişkin tanıtım yazısı ekte sunulmaktadır.
Ek : FE Iteca Exhibitions LLC Yazısı
14) 15. Uluslararası Ticaret Fuarı
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı kanalıyla Abuja Ticaret Müşavirliği’nden aldıkları yazıya atfen; Abuja/Nijerya'da 22 Ekim- 2 Kasım 2020 tarihleri arasında “15. Uluslararası Ticaret Fuarı”nın düzenleneceği, sanal ve fiziksel ortamda düzenlenecek “Sınırlar Ötesinde Ticaret” temalı fuar kapsamında hem yurt içi sanayinin önde gelen temsilcilerinin ve KOBİ'lerin katılım sağlayacağı ve fuara 500'den fazla katılımcı ile 100.000 ziyaretçinin iştirak etmesinin beklenildiği belirtilmektedir.
Bilgileriniz rica olunur.
Saygılarımla,
Uğur DAYIOĞLU
Genel Sekreter