İhracat Zirvesi 2016

GİZLİ ŞAMPİYONLAR AÇIKLANDI. DENİZLİ VE DENİB ADINA BÜYÜK GURUR.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Ekonomi Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde, birincisi düzenlenen 2016 İhracat Zirvesi 15-16 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Zirve, bu sene yine ilk kez gerçekleştirilen İhracatın Gizli Şampiyonları Ödül Törenine de ev sahipliği yapıyor. Farklı kategorilerde ihracat gerçekleştiren firmalara, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ, Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL ve TİM Başkanı Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ tarafından ödülleri takdim edildi. Üniversite - Sanayi İşbirliği kategorisinde şampiyon olan DAKOTEK Teknik Tekstil firması adına ödülü aynı zamanda DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın İsa DAL ve Mustafa KOLTUKSUZ birlikte alırken, Girişimcilik kategorisinde şampiyon olan Çalışkan Tarım adına ise ödülü aynı zamanda DENİB Denetim Kurulu Üyesi olan Sayın Süreyya ÇALIŞKAN aldı.

Söz konusu ödüller 10 farklı kategoride takdim edilirken, 3 firmaya da özel ödül verildi. Bu sene ilki düzenlenen "İhracatın Gizli Şampiyonları" için 400'ün üzerinde firmanın başvuruları değerlendirmeye alınmıştı.

Ödül Alan Firmaların Ortak Özelliği Yol Gösterici Olmaları

Konuyla ilgili olarak TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman KOCASERT şu değerlendirmelerde bulundu: "Bugün burada Türkiye'nin dört bir köşesinde ihracat gerçekleştiren toplam 13 firmaya ödül takdim edildi. Bu firmaların ortak özelliği ihracatta kendilerine has özellikleri ile öne çıkmaları ve farklılıkları ile ufuk açan, yol gösteren firmalar olmaları. Bizi gururlandıran ise firmaların 2'sinin Denizli'den olması. Bu Denizli için şüphesiz çok ama çok önemli bir gurur kaynağı.

Denizli'nin ihracatta geleceğe dönük olarak taşıdığı potansiyelin çok önemli bir göstergesi. Benim için ayrı bir gurur kaynağı ise ödül alan isimler İsa DAL ve Süreyya ÇALIŞKAN'ın, DENİB yönetim organlarında aktif olarak görev alıyor olması. Her iki firmamızın da başarılarının devam etmesini ve

Denizli'den yeni ihracat şampiyonlarının çıkmasını gönülden diliyorum."

İlgili Fotoğraflar